Avengers: Age of Ultron (2015)

Sultent fortsetter jeg og Leon på Avengers-maraton’et og Age of Ultron er neste film ut. Filmen er en solid opptur fra forrige gang jeg så den, så det hjelper nok litt på opplevelsen å dele denne med Leon!

Avengers jakter siste rest av Hydra og dermed også Lokes stav. I denne ligger en av uendelighetsstenene som gir Ironman det han trenger for å etablere Ultron; en kunstig intelligens til å sikre en jordklode som dermed ikke trenger Avengers. Det innser også Ultron, ikke bare at han klarer seg uten Avengers, men at han, for sikkerhetsskyld, bør ta livet av Avengers og alle andre som utgjør en risiko for kloden.

Herlig action, spenning, humor og underholdning. Alle karakterene får utfolde seg og det er en fest for sansene.

LS – 20.11.16 – 8/12

Jeg skuffet meg selv ved å gå glipp av en stor Marvel-film på kino og når Age of Ultron nå ble tilgjengelig på iTunes satte jeg meg ned ved første anledning. Ble trett og måtte se den i en togang..

Det første som slår meg er at filmens innledning minner om et dataspill. CGI’en er ikke overbevisende og konkurrerer med Die Another Day i mangelen på overbevisende animasjoner. Deretter mangler filmen mye av kjemien som gjorde den forrige Avengers-filmen så god. Karakterene er de samme og vitsene henger løst, men kjemien er ikke på plass. Det er trist.

I en av stenene fra Thors univers ligger AI og når Ironman ser muligheten for å gi verden noen andre beskyttere så konstruerer han samtidig deres verste fiende. Historien er grei nok og etterhvert så er det greit å bli med også, men tidspress og mangel på overbevisende grafikk skaper distanse og dermed blir det ikke filmen det kunne ha vært..

LS – 12.09.15 – 5/12