Fed Up (2014)

Barna er blitt eldre og mer selvstendige og min hjemmeværende kone er i ferd med å få for mye fritid og jakter konstant på nye utfordringer og å utvikle seg selv. Dette har ledet til en oppvåkning hva angår kosthold og huslig organisering; lidelser som hun ønsker å smitte over på oss andre. Sist påtvang hun oss en interessant film om minimalisme, nå en film om sukkerindustriens kvelertak på samfunnet.

Fed Up tar utgangspunkt i fedmeproblematikken i USA (og verden forøvrig), knyttet opp mot de offentlige kostholdsrådene. Tross klare offentlige rettningslinjer blir flere og flere overvektige, men det er ikke nødvendigvis inntaket av fett som er problemet; «lett»-produkter og sukkererstatninger fungerer åpenbart ikke og det er gode grunner til å tro at sukkerlobbyen har onde hensikter.

Dette er en god dokumentar som kun fikk undertegnende til å gjespe en håndfull ganger. Leon holdt seg våken og motvillig tilstede under hele filmen, hvilket er et kvalitetstegn. Absolutt severdig og interessant. En sterk 8’er!

LS – 10.08.17 – 8/12