Om StalkingMoviesOm StalkingMovies

Etter å ha sett «The World is not Enough» den 16 mars 2001 satte jeg meg ned med PC’en og mekket en kort kommentar til filmen. Tanken var i grunn å tvinge meg til å opprettholde den marginale kunnskapen jeg hadde fra å lage nettsider gjennom daglige oppdateringer av en filmdagbok. Etter hvert bl dette en artig hobby og noen år senere tok blogging av som et nettfenomen.

I senere tid antar jeg at dette kan være den mest konsistente bloggen i Norge med nær 2000 blogginnlegg over en periode på drøyt 11 år!

Jeg har fått utallige oppfordringer om å oversette bloggen til engelsk og arbeidet er underveis. Et ledd i den prosessen var å få siden ut på en mer tradisjonell blogg-form og en internasjonal platform. Valget ble domenet «StalkingMovies».

Wikipedia oversetter Stalking eller forfølging som en sykelig og tvangsmessig opptatthet eller besatthet som innebærer uønsket oppmerksomhet og annen plagsom atferd. Personen som forfølger, kan kalles en stalker eller plageånd. Talking Movies er BBCs flaggskip for presentasjon av kinopremierer og jeg syntes alltid det var festlig å følge Tom Brooks karakteristiske, men kvalitetsmessige gjennomgang av de siste nyhetene fra Hollywood.

Mine blogginnlegg fungerer som en dagbok, hvor anledningen gjerne blir kommentert, samt opplevelse av filmen både teknisk og innholdsmessig. Den totale opplevelsen av filmen ender opp i en karakter fra 1-12. Jeg blogger hver gang jeg ser en film og filmer kan få svært ulik karakter fra gang til gang avhengig av hvilke forventninger jeg har når jeg setter meg ned med filmen og den individuelle opplevelsen filmen gir fra gang til gang.

Jeg er ikke sykelig opptatt av film og min begrensede leserskare gjør meg heller ikke egnet til å utgjøre noen trussel eller plage for filmselskapene om de skulle være uenige i mine uttalelser. Uansett kommer «StalkingMovies» som en sammendragning av ovennevnte elementer.

Som mer tradisjonell blogg inviterer jeg nå gud og hvermannsen til å utrykke sine meninger om mine kommentarer, linke til facebook og gi konkurrerende stjernekast! Kjør på!

 

test

Om StalkingMoviesOm StalkingMovies, 12.0 out of 12 based on 1 rating