Thor: The Dark World (2013)

Avengers-maraton fortsetter og sammen med Leon er jeg kommet til Thor: The Dark World. Denne mytiske delen av universet er ikke på toppen av min liste, men det gir mening å se det sammen med en nykommer i MarvelUniverset. Det gir faktisk en mening til begrepet Universet i Marvel.. Samtidig er jeg imponert over hvordan de velger å tolke dette norrøne gudekonseptet. Det blir både alminneliggjort og håndterbart.

De 7 verdenene er i ferd med å komme i linje og åpner muligheten for opportunister til å skape enten balanse eller terror. Den enorme kraften; eteren, er oppdaget på jorden og tar grep om Natalie Portmans figur. Intergalaktiske krefter leter etter kraften samtidig som Thor, Loke og Odin har sin egen agenda.

Jeg har aldri falt helt for denne karakteren, men ser nå at den fyller et større hull enn jeg har lett etter og er i ferd med å varme meg til de norrøne gudenes eksistens i dette herlige oppdiktede universet.

LS – 16.10.16 – 7/12

Prioriterte film i kveld og jeg gleder meg så mye til Marvelfilmene som kommer de neste ukene at jeg benyttet anledningen til å se den ene filmen jeg har latt passere; Thor – The Dark World. Thor er en artig figur i Avengers, men jeg har aldri vært komfortabel med hans eget univers av nordiske guder og utenomjordiske verdener.

Thor må roe ned verdenene etter Lokes problematiske adferd i den første filmen, samtidig som den store kraften Eter blil gjenoppdaget og vekker nye onde krefter, som igjen tvinger Thor til å stole å sin bror; Loke.

Store krefter er i sving og mye skal skje, men det er ikke så fryktelig engasjerende for en som ikke klarer å leve seg inn i det. Og da hjelper det lite at jeg er stor fan av Natalie Portman. Helt OK om Thor binder seg til jorden for uendelige tider fremover og jeg håper han har mer å bidra med i Avengers. Jeg er selvsagt takknemlig for at han redder verden innimellom, men det er OK om jeg ikke holdes underrettet!

LS – 23.03.14 – 4/12